2015. április 13., hétfő

VINYL CAFÉ HANGLEMEZBOLT ÉS KÁVÉZÓ TERVEZÉSÉNEK TÖRTÉNETE / 13




A kávézóról már olyan sokat írtam, a

hanglemezbolt  részről tájékoztatlak ez alkalommal.


Ha egyszer ellátogatsz ide, kávézón át kell majd lemenned a lépcsőn a pincébe. Ugyanis ez az egység az alsó szinten került kialakításra.


A hanglemezeket tároló bútorok készítésénél egy hanglemezborító méret volt a kiindulási pont. A cél, hogy egy ilyen box minél több lemezt tartalmazhasson, mégpedig a vásárló által is jól kezelhető formában. Van egy felső tároló rész, ahol 2 sorban egymás mellett helyezhetők el a bakelitek. Alattuk két kihúzható fiók, melyekben szintén 2-2 sor lemez fér el. Szóval minden négyzetcentimétert ki kell használni, mivel a bolt nagy árukészlettel fog rendelkezni. Innen jut eszembe, hogy...




Lemeztároló látványterv 1.


Egyszer a tulajdonos a manapság szokatlan nagy befektetést igénylő árukészletről beszélt. Most az dívik, hogy lemezborító képeket feltesznek az internetre és ha van megrendelés, néhány hét alatt a kért lemezeket beszerezik a vevőnek. Így nincs semmi rizikó.
Készletet felhalmozni valóban nem éri meg, ha csupán üzleti vállalkozásnak tekintjük a dolgot. De ez ennél sokkal több. Nevezhetjük e régi tárgyak iránt szerelemnek.
(Tudtad, hogy a mai előadók is jelentetnek meg lemezeket, pontosan az ilyen indíttatású közönségnek?)
Üzletember lévén Ő nagyon jól tudja, hogy a bakelitek nem olcsók. Sok pénze fog benne állni ahelyett, hogy gyorsan forgatná valamilyen pénzcsináló vállalkozásban. De mégis ezt választotta.  Szerinte egyszerűen jól esik ezeket a lemezeket a lemezjátszóra ráhelyezni, vagy csupán kézbe fogni.
Szóval fanatikus emberrel van dolgunk. Remélem nem haragszik meg, hogy tudtán kívül megosztottam veletek a gondolatait. Rám nagy hatással volt a lelkesedése, ahogy minderről beszélt tiszteletet ébresztett bennem. Egyszóval élvezem ezt a munkát. Bízom benne, hogy látszani fog a végeredményen is.



Lemeztároló látványterv 2.




A megvalósult lemeztároló bútorok ilyenek lettek. Raklapból készültek és égetéssel kaptak öregített felületet. Még nincsenek teljesen kész állapotban. A feléjük kerülő polcok, melyeket plexi tartóval rögzítünk majd és a perforált lemez hátfalak hiányoznak.







Ellenben készen van a pénztárospult terve, mely hangfalakat utánzó megjelenést fog mutatni. Az oszlopra kerülő fülhallgatós lány figurája jelzi majd, hogy ebben a sarokban, a pulton elhelyezett lemezjátszó segítségével bele lehet majd hallgatni a hordozókon tárolt zenékbe. A hátfalra graffiti fog kerülni.


Ez a sarok a valóságban, még csak így néz ki.



Az asztalos már dolgozik a feladaton. A pult résszel egyidejűleg készül majd a kárpitozott ülőke is. Bordó fekete színvilágban. Egyedi nyomtatott kárpittal, I Love Rock'n Roll felirattal.







Folytatom majd!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése