2013. augusztus 27., kedd

MUNKÁIMBÓL /1. MODERN BERENDEZÉS, POLGÁRI KÖRNYEZETBEModern berendezés, polgári környezetben

Egy debreceni polgári lakás berendezésének megtervezésére kaptam megbízást.
Az első bejáráskor, a valamikor szebb időket megélt, gyönyörű épület 3. emeletén, egy leválasztott kislakást láthattam. Fájdalmas dolog volt. Használhatatlan zegzugos terek, lelakottság jellemezte. ( az utolsó képen megnézheted.) A felújítás során csupán az ablakokat és a főfalakat hagytuk meg. A többi nyílászárót újra terveztem. A koncepció az volt, hogy klasszikus környezetbe modern, letisztult vonalvezetésű bútorokat helyezzünk el. Minden bútor, az ülőalkalmatosságokat kivéve, egyedi tervezésű és kivitelű.
Fent a tervekből tervekből néhány, lent fotók a megvalósultakról.A szobákban a bútorok korpusza magasfényű (az üveg tükröződését utánzó) krém színű, MDF alapú.
A  helyiségenként különböző bútorbetétek, különleges mintázatú, matt fényű furnérok. 
A lenti szoba csíkos furnérja inspirált a hasonló mintázatú szőnyeg és poszter kiválasztásában.A kicsinyke konyhában a 4m-es belmagasság aránytalan lett volna, ezért koporsó alakú álmennyezetet kapott, melyet alulról derített fény világít meg.
A bútorban 3 féle anyag kombinációját használtam: 
                          matt faerezetes bútorlap van a korpuszban és a hátfalon, 
                          vörös üvegből vannak az ajtólapok illetve a hátfal (részben), az asztal melletti falburkolat 
                          és ezüst a pult, a szokli és a kiegészítők.

Az étkező résztől az előszobát üvegfal választja el, így beáradhat a bejárati ajtó fölötti felülvilágító ablakból természetes fény, de a szélfogó funkció is megmaradt. Az előszoba bútor fehér és szürke üveg kombinációjú.


Az előszoba és az étkező-konyha hidegburkolata beton utánzatú szürke lapból áll, ez a fürdőszoba padlólapja is. Ennek a burkolólapcsaládnak a mozaikos elemei kerültek a falra a vizes egységben. Az egyedi mosdópult elrejti a vízórát, a szifont, és a szennyes tartót.
A kép a kiindulási állapotot mutatja.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése