2013. december 4., szerda

ELŐSZOBA / 2.

Mire kell figyelned a tervezéskor? 
1. Variálhatsz az ajtókkal, tükörajtókkal, fiókokkal, nyitott fakkokkal, szűk helyen a tolóajtókkal. 


Buy Ashton Tall Cubby from the Next UK online shop
http://www.next.co.uk/x513012s12. Legyen a gyerekek magasságának megfelelő fogas és tükör is. 


entrance hall: table with clever basket storage
http://www.englishmuse.com/2012/05/put-your-best-foot-forward.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+englishmuse%2FBGgc+%28English+Muse%29&utm_content=Google+Reader


3. Határozd el hogyan szeretnéd a cipőket tárolni. Ha túl keskeny az előszoba, inkább helyezd el beljebb, más helyiségben a cipős szekrényt!

Entry
http://socialsurvival.tumblr.com/post/27292953849
Mi az aminek szinte minden előszobában helye lehet? Van aki ragaszkodik az esernyőtartóhoz, van, aki a kisszéket tartja nélkülözhetetlennek. Egy biztos, az előszoba elsősorban levetett kabátjaink, cipőink, kulcsaink, táskáink lerakó és tárolóhelye. Legyen meg tehát ezen dolgok pontosan kijelölt helye. Legyen cipősszekrény ( ideális esetben zárt és nyitott résszel egyaránt), legyen fogas a kabátoknak és vállfa a kényes vagy nedves darabok tárolására, legyen apró kis szekrény, akasztó a kulcsok tárolására, és legyen egy hely, ahol kényelmesen lerakhatjuk táskánkat, ha csak addig is, még levetjük a szükségtelenné vált ruhadarabjainkat és belebújunk a bolyhos kis házipapucsba.
- See more at: http://www.hasznaltlakas.net/eloszoba-elso-szoba/#sthash.fbguYs3k.dpu
Mi az aminek szinte minden előszobában helye lehet? Van aki ragaszkodik az esernyőtartóhoz, van, aki a kisszéket tartja nélkülözhetetlennek. Egy biztos, az előszoba elsősorban levetett kabátjaink, cipőink, kulcsaink, táskáink lerakó és tárolóhelye. Legyen meg tehát ezen dolgok pontosan kijelölt helye. Legyen cipősszekrény ( ideális esetben zárt és nyitott résszel egyaránt), legyen fogas a kabátoknak és vállfa a kényes vagy nedves darabok tárolására, legyen apró kis szekrény, akasztó a kulcsok tárolására, és legyen egy hely, ahol kényelmesen lerakhatjuk táskánkat, ha csak addig is, még levetjük a szükségtelenné vált ruhadarabjainkat és belebújunk a bolyhos kis házipapucsba.
- See more at: http://www.hasznaltlakas.net/eloszoba-elso-szoba/#sthash.fbguYs3k.dp

Black and White - Mudroom Ideas
http://interiors-designed.com/?p=7921

4. Kötelező egy nagy tükör, amelyet legvégső esetben akár valamelyik közeli ajtó lapjára is             felragaszthatsz. Az egész alakos tükörnek nem kell a földig érnie. Akkor is fogod látni a cipődet, ha földtől 60cm-re kezdődik és elég, ha 190-cm-en végződik.5. Jó, ha találsz helyet az ernyőnek, a sapkáknak vagy a kesztyűknek. A kisebb használati tárgyakat helyezheted egyforma, egymásra tett díszes dobozba, kosárba. 
organized
http://www.bhg.com/decorating/storage/mudroom/mudroom-decorating/#page=7

6. Kényelmesek vagyunk, mindnyájan szeretnénk ülve le-fel venni a csizmánkat. Legalább egy ilyen lehetőséget biztosíts! A kényelmes ülés magasság 45-cm. A gyerekeknek akár 20cm is elegendő.
7. Azért is hálásak lesznek családtagjaid, ha megérkezve rögtön le tudják tenni valahová   
   a  kulcsot, a kézitáskát, a postát. 


http://4.bp.blogspot.com/_pcpI9s7cZxw/S9D0u2UmF3I/AAAAAAAAA9s/Xmiw-xpBajM/s1600/grayentryviadecorpad.jpg
8. Az előszobák gyakran kicsik és ablaktalanok: ilyenkor segíthetnek a világos színek és a fények.


Front hall ideas
http://media-cache-ak0.pinimg.com/originals/22/18/c6/2218c6878715b84cba619fd73295659f.jpg


9. Fali vagy álló fogasok, akasztók minden lakás tartozékai. Nap, mint nap használjuk azokat. Van belőle modern, antik, fa, fém. De ezzel a legkönnyebb egyedit alkotnod.such an awesome idea!
http://www.etsy.com/listing/66636810/wolf-den-coat-rack

recycled wood creations from marie claire idees. Photo:  Patrice de Grandry; Réalisation : Camille Soulayrol, Anne Ventura
http://poppytalk.blogspot.com/

10. Használj vállfát a falra szerelt akasztók esetében, ha rendezettebb hatást szeretnél.

Additional storage and a comfy bench? The STUVA bench with box is a perfect match for your hallway!
http://www.ikea.com/us/en/catalog/categories/departments/childrens_ikea/18836/?cid=us%7Caf%7Cpinterest.com%7C18836_20130828

11. Ez a pár négyzetméter a saját névjegyed lehet. Érdemes hát saját képedre, stílusodra formálni, hogy valóban jó legyen hazatérni. A képek bizonyítják, hogy ez nem feltétlen pénz kérdése. Itt kedvedre válogathatsz a stílusok között.


Pretty organized hallway, via Flickr.
http://www.flickr.com/photos/toriejayne/7790812732/in/photostream

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/944593_178659672295007_98147203_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/944593_178659672295007_98147203_n.jpg
LOSJÖN hangers help you get your hallway in order. Plus, the bright colors and 1960’s pop modern shapes induce grins even on the grumpiest of mornings.
http://livethemma.ikea.se/node/41326
House Doctor
http://www.housedoctor.dk/

12.Ne feledd a színekkel, az anyagokkal is ki tudod fejezni magad!

A harsány színek frissek, vidámak, lendületesek. Üdítően hatnak egy fárasztó nap után. 

Bátran kísérletezhetsz neked tetsző árnyalatokkal. 

Válassz olyan anyagokat (textil, tapéta, burkolat), melyek a kedvenc stílusodat jellemzik.


Turquoise/silver that table and lamps!!
http://media-cache-ec0.pinimg.com/originals/3b/5e/f8/3b5ef868eb481915d71bdd0b1c72385d.jpg


For hall decor
http://www.theoneindia.com/products/decor/decor-5/

.
http://nicety.livejournal.com/

13. Ha szekrény tervezésen gondolkozol, vedd figyelembe, hogy legtöbb szekrény mélysége(60cm), mely megengedi, hogy egy vállfára akasztott ruha, normál helyzetben elférjen benne. 
Tegyük fel, hogy ezzel szemben a mi terünk, csupán 40-50 cm mélységet engedélyez. Ebbe egy vállfa hagyományosan nem akasztható be. Ám ha a vállfa tartó rudat keresztbe fordítod, egymás mögé elférnek a kabátok. (Csupán  az áttekintésük lesz nehezebb.) 
Alul helyet kaphatnak a lábbelik, illetve egy felső polcon az apróbb darabok.


A szekrények tervezésénél figyelj arra, hogy mindennek jusson hely. Legyen elég akasztós rész a hosszú kabátoknak, a rövidebbek alá jöhetnek polcok, fiókok. A legalsó részt megtöltheted cipőkkel, a felső polcokon pedig dobozokban tarthatod a ritkán használt dolgokat. 

Ne feledkezz el a világításról sem: nemcsak magunkon kell látnunk a ruhát, de a szekrény mélyén is. 


Truly Jazzy Entry Hall Decorating with Chic Colors and Patterns
http://cimots.com/interior-design-and-decor/creating-a-jazzy-entry-hall-interior-decorating.html

14. Ha kicsi az előszobád és végképp le kell mondanod a szekrény a lehetőségéről, válassz kecses állófogast!

Style.Design.Life: Simplistic Decor
http://styledesignlife.blogspot.com/2013/08/simplistic-decor.html

15. Sok esetben ebben a térben is van egy radiátor. Ez kiválóan hasznossá tehető, illetve eltakarható egy radiátor burkolattal. Végső estben átfestéssel a bútorok színvilágához igazítható. Ha módodban áll rejtsd el a mérőórákat is.Make the most out of your hellos and goodbyes with HEMNES storage solutions.
http://www.ikea.com/us/en/search/?query=HEMNES
  
16. Az előszobát praktikus hidegburkolattal ellátni, mert különben esős, havas időben problémát jelenthetnek a sáros cipők. Ezeket, ideális esetben akár kint is le lehet vetni és megtisztítani. Mutatok erre is megoldást.

Hall idea
http://arquiteturaoggi.blogspot.com/2011/06/hall-de-entrada.html

A legkényelmesebb ellenben ez a cipőzuhany, ahol az azonnali tisztítás megoldható.
awesome mudroom idea
http://indulgy.com/post/K1H9fgkHQ1/mud-room

Apropó! Te hogy állsz a vendégpapucs kérdésével. Én soha nem kérem a vendégeimet ennek viselésére, de vendégként magamra nézve kötelezőnek érzem. Vannak ellenben kivételek: ha vendégeim szemmel láthatólag (egy ünnepi összejövetelen) csinosan szeretnének kinézni, semmiképp sem illik papucsba bujtatnom őket. Ha az időjárás feltétlenül indokolja adj egy puha cipőtörlőt, hogy ne érezzék magukat kellemetlenül. Ellenben ha átszaladok a szomszédhoz sóért, akkor semmiképp sem megyek be cipővel.
http://3.bp.blogspot.com/_pcpI9s7cZxw/S9D1S72ZOWI/AAAAAAAAA90/EhDRPGf2KsI/s1600/grayentryviaBelleMaison.jpg


Összegzés: 

Mindig ügyelj arra, hogy ne zsúfold tele előszobádat sem bútorokkal, sem dísztárgyakkal.   A képekkel sűrűn teleaggatott fal látványa, szintén térszűkítő hatású. Ellenben a fények és a színek kihúzhatnak a " szorult " helyzetedből. Ha nem tudod elegendő természetes fénnyel megtölteni az előszobádat, érdemes beruházni egy üvegbetétes ajtóra, a hagyományos tömör fából készült helyett. A színes üvegbetétekkel egyénivé varázsolhatod a hely atmoszféráját.  De falikarokkal, rejtett világítással, esetleg a lépcsőfokokba eldugott kis világítótestekkel, üvegtéglával is tudod korrigálni egy helyiség kedvezőtlen adottságait.


.Mi az aminek szinte minden előszobában helye lehet? Van aki ragaszkodik az esernyőtartóhoz, van, aki a kisszéket tartja nélkülözhetetlennek. Egy biztos, az előszoba elsősorban levetett kabátjaink, cipőink, kulcsaink, táskáink lerakó és tárolóhelye. Legyen meg tehát ezen dolgok pontosan kijelölt helye. Legyen cipősszekrény ( ideális esetben zárt és nyitott résszel egyaránt), legyen fogas a kabátoknak és vállfa a kényes vagy nedves darabok tárolására, legyen apró kis szekrény, akasztó a kulcsok tárolására, és legyen egy hely, ahol kényelmesen lerakhatjuk táskánkat, ha csak addig is, még levetjük a szükségtelenné vált ruhadarabjainkat és belebújunk a bolyhos kis házipapucsba.
- See more at: http://www.hasznaltlakas.net/eloszoba-elso-szoba/#sthash.fbguYs3k.dp


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése