2014. március 28., péntek

GARDROBOK / 1.

#14    Perfect closet. Place for everything.
http://www.perfectclosets.ca/

Egy álom:


Amiket most mutatok, lehet hogy jó néhány olvasóm számára az "álomvilág" kategória. 
De miért ne álmodozhatnánk ? Ilyen:.....


traditional-closet-11
http://www.founterior.com/storage-closets/
igazán nőies gardrobokról, ahol még a fogantyúk is Swarovski kristályból vannak! Kecses formájú öltözőpadokról! Puha süppedős, púder színű padlószőnyegekről, csodálatos, virág formájú lámpákról!


Cute closet space
http://www.shelterness.com/50-cool-walk-in-closet-design-ideas

Bevallom én az álmodozók közé tartozom.

Az  "álomgardrobom" telve van a legtrendibb ruhadarabokkal, Práda cipőkkel (igaz a magassarkút nem tudom hordani, de ettől még rengeteg kell belőle, mert szép és én megérdemlem).Modern shoe storage
http://www.archilovers.com/p54925/private-house-in-romeÉs van benne egy csomó szebbnél szebb táska, mondjuk Louis Vuitton-tól. Káprázatosan színes selyem sálak, napszemüvegek, övek, ékszerek, csodálatos formájú kalap költemények.
És naphosszat ott állok az óriás tükör előtt. Ruhákat próbálok. Szép vagyok, csinos, szemtelenül fiatal és én vagyok a SZTÁR! Mindenki engem csodál!
Ó! Ilyen önző lennék? Megfeledkeztem a páromról, aki épp ki lép a gardrob szobájából. Onnan, ahol mindenből árad a férfiasság: a formákból, a színekből, az illatokból. Csak nem feledkezhetek meg a legmacsósabb pasiról, akit el lehet képzelni? Elegáns angol gyapjúszövet öltönyödben jön felém, kezédben piros rózsával.A place for everything so that everything CAN be in its place! (Love this tie organizer idea!) from HGTV.com
http://www.hgtv.com/hgtv/cda/article_print/0,1983,HGTV_42788_6049357_ARTICLE-PRINT-PHOTO-GALLERY-FULL,00.htmlNa jó. Már hallom, mit gondolsz. Vegyek visszább! 
- O.K. Teljesen igazad van. Telhetetlen voltam.

- Akkor inkább így lenne: ott állok egy tágas, világos gardrob szoba közepén. Egy brillnyakéket felém nyújtva, lábaimnál térdepel "Ő".  Bal oldalon a gyönyörű női, jobb oldalon a férfi ruhák végtelen sora.


closet space
http://www.sawdustandpaperscraps.com/2011/12/20/executive-master-closet/
És ilyenkor szokták azt mondani, hogy: "Akkor észre vette, hogy a bilibe lógott e keze". 
- Kár...
- De tényleg.

A kijózanító valóság:

Mi van ha a kijózanító valóság az, hogy csak egy saroknyi hely áll rendelkezésre az "álomgardrob" megvalósításához?


For mudroom.
http://www.cozycottagecute.com/2013/01/mission-organization-part-i-front-entry.html

- El ne keseredj! Ezt is meg lehet jól csinálni! Nem a méret számít (még ebben sem), hanem az érzés, amit kivált belőled! Hogy mennyire üdítő élményt érzel, ha ránézel. Fő a pozitív gondolkodás! Tesztelheted, milyen szintre tökéletesítetted a szervezőképességed. Kis helyen ugyanis, csak nagyon jól szervezetten lehet, sok holmit elhelyezni.Ha kicsi a helyed és mégis az "álomgardrob" kialakítása a célod - ne mondj le róla! 
Készíts a ruháidból "hangulat sarkot"! Időnként cserélgetve, kiakasztasz néhány egymáshoz illő színű ruhát. Úgy ahogy a menő üzletekben szokás. Kiegészítőkkel cipőkkel, ékszerekkel együtt. A szép ruha tudja ám öltöztetni nem csak a nőt, hanem a szobát is!
Corner rod for planning outfits and what to wear the next day
http://fabuloushomeblog.com/?p=8518

http://img1.etsystatic.com/000/0/5204696/il_570xN.237044867.jpg
Vintage dresses
http://www.flickr.com/photos/adore_vintage/5632768574/in/photostreamEgyszer egy varrónővel kosztümöt varrattam. Az ahogy Ö megérintette már az anyagot, a kelmét, majd az alkotását, ahogy beszélt róla, új világ volt számomra. Mikor elkészült és csomagolni kezdte, mondtam neki, hogy - nem kell, lent áll az autóm, bedobom a hátsó ülésre és futok tovább. Nem szólt, csak még nagyobb műgonddal csomagolt tovább. Mint aki önmagából ad egy darabot és nehezen válik meg tőle. Akkor, ott megéreztem, hogy egy ruha, vagy bármilyen kézműves egyedi tárgy nagy érték, lehet művészet. Eszembe jut, valahányszor felveszem. 

Egy ilyen ruhát szívesen kiakaszt az ember.

diy garment rack - smitten studio
http://www.smittenstudioonline.com/diy-garment-rack/


Szóval az álmainkra visszatérve, én mindenkit arra buzdítok, hogy csak álmodozzunk. A nem létező vágyaink soha nem fognak megvalósulni. ( Na jó, lehet hogy a létezők sem mindig.) Az ideális gardrob kellékei: 
1. Ami a legfontosabb halmozzunk fel annyi divatos ruhát, kabátot, cipőt, táskát, övet  stb. hogy már sürgető kényszert érezzünk, ezek rendezett tárolására. Na ez az, amit nem kell tanulnunk. Ennek születésünktől fogva művészei vagyunk.

A place for everything in this closet. I'd add drawers for socks and undies.
http://livesimplybyannie.wordpress.com/category/closet-organization/

Ellenben, akinek ezen kívül még meg van a selejtezéshez való képessége is, annak nincsenek ruhatárolási gondjai.
Gondold végig őszintén: hány ruhát hordasz egy szezonban?

Ugye, hogy csak néhányat. A többi azért van, hogy legyen miből kiemelni reggelente, azt az egyet, amiről úgy gondolod, hogy a legjobban áll.

2. Tehát a legolcsóbb, ha megtanulsz selejtezni! (Sokan vagyunk akiknek ez nem könnyű, mert ragaszkodunk a múltunkhoz, az emlékeinkhez.)


Dear Santa, I would love to have a closet that looks like this. It has places for my shoes, socks, and shirts! Be still my heart!!
http://www.bhg.com/decorating/closets/walk-in/the-ultimate-walk-in-closet/#page=5

3. Ha mindezzel készen vagy, már csak néhány bagatell dologra lesz szükséged: polcokra, tükörre, öltözőpadra, esetleg smink asztalra, ékszertartóra. In love with this ottoman!
http://media-cache-ak0.pinimg.com/originals/31/f0/b8/31f0b80137a5bd92fb8a3e10fe0078a8.jpgFolytatni fogom!......
Nyugodtan szólj hozzá! Kíváncsi vagyok a véleményedre!
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése