2014. április 3., csütörtök

GARDROBOK / 2,
Az ideális gardrob elhelyezése:

Ezeken a képeken láthatod, hogy ezek a gardrobok nincsenek külön szobában helyezve! De ez nem is feltétlen szükséges.

open closet.
http://southern-charmer.tumblr.com/page/2


Szerintem tehetjük szabadon egy hálószobába.Make your own walk-in closet space?
http://livethemma.ikea.se/inspiration/gasttyckare-ikea-katalogen-2013

Lehet az ágy mögött, függönnyel elválasztva.

Need more closet space?...
http://media-cache-ec0.pinimg.com/736x/60/ac/e4/60ace4998a82a3844be73bf611551e74.jpg


Akár az éjjeli szekrény helyett, az ágy két oldalán.

Lehet a lépcső alatt, hiszen ezt a rész mindig szeretnénk nagyon okosan kihasználni.2 Storage
http://media-cache-ec0.pinimg.com/originals/b2/47/e8/b247e86b8565df7ac52b6edde5b4f9e7.jpgNyílhat az előszobából, ha a kabátokat, cipőket szeretnénk benne tárolni.

Love this closet layout.
http://media-cache-ak0.pinimg.com/originals/36/00/1c/36001cba02138d94496998b83fb9c835.jpg Vagy a hálószobából, ha az alsóruhákat akarjuk benne tárolni.


Lehet a fürdőszoba mellett is, mert ez a pont az, ahol biztosan le- és felöltözünk.


love this idea
http://24.media.tumblr.com/tumblr_m1jxu2d8qP1qfqch7o1_500.jpg


De akár a mosókonyhával is lehet kombinálni, hiszen így kevés fáradtsággal a helyére tudjuk akasztani a tiszta, mosott, szárított ruhákat.

I love love love the idea of displaying your clothes on racks!! So doing this when I have my own place!
http://web.stagram.com/n/blaireadiebee/
Ebben az estben ajánlom ezt a mobil, görgős állványt, amin egyben meg is száríthatod és tárolhatod is a ruháidat.Mekkora az ideális gardrob mérete? 
Ezt rendszerint lehetőségeink meghatározzák helyettünk. Kialakíthatjuk akár 1-2 m2-en. Ha csak ekkora hely áll rendelkezésünkre, akkor bizony nagyon oda kell figyelni az optimális helykihasználásra.


Planning: Closet for Two - Whether it's for kids or for a his-and-hers, a shared closet works best when territories are clearly defined. Place a tower of drawers in the middle of a reach-in closet, which will give each closet occupant their own side of the closet. Assign drawers to each person to achieve shared-closet bliss.
http://www.bhg.com/decorating/closets/top-organizing-tips-for-closets/#page=9

Törekedjünk arra, hogy sehol ne maradjanak holtterek. Használjuk ki az ajtók hátoldalát is. Szereljünk rá akasztót ékszereknek, táskáknak, öveknek vagy sálaknak.
Closet Space//
http://shop-hers.com/

A kisebb dolgokat tároljuk a méretük szerinti dobozokban!
A vállfasor fölötti, könnyen levehető kartondobozok, megkönnyítik a felső, nehezen elérhető szekrényrészek kihasználását.
Walk-in Pantry
http://media-cache-ec0.pinimg.com/736x/0e/26/12/0e26120558a5f6edecc5757fece56028.jpg


Szép megoldást láthatunk ezen a képen. A szekrénysort kézmagasságban 80-90cm-en, egy pulttal alsó és felső részre osztották. Az így kialakult pultra helyezve, mobil tárolókban minden apróság elfér.
Ha a körülmények megkövetelik, a felfüggesztett tolóajtó is lehet követendő.
De, aki nagyobb gardrobot is megengedhet magának ideális helyigény hozzá 6-8 m2. Ebben már minden elférhet.
A berendezéséről:

Fontos szempont az áttekinthetőség. 

Amikor az öltözőszekrény elé állunk jól esik egyszerre látni a kínálatot. Nem szoktuk előre eldönteni, hogy éppen fekete, vagy narancssárga hangulatban vagyunk. A ruhák láttán, a pillanat tört része alatt fut végig az agyunkon, hogy ma feltűnő vörösben, mindenkit le akarunk-e hengerelni, vagy inkább szürke kisegérként megbújni lenne jó.
A bifold door that I don't hate? For mudroom.
http://media-cache-ec0.pinimg.com/originals/7c/b2/f2/7cb2f2e15277729e9b84bbe45be3e3a0.jpg
Ezért jó választás a harmonikaajtó.


DIY home improvement/repair/redecorationg/etc. Because I might actually have my own place....someday xD
http://www.familyhandyman.com/diy-projects/home-organization/closet-organizers/build-a-low-cost-custom-closetÉs ezért nem szoktam ajánlani a gardrob szobákban az ajtóval zárt szekrényeket. Bár van egy tagadhatatlan előnyük, hogy kevésbé porosodnak bennük a ruhák.


A szekrények belső kialakítása: 

Ha helytakarékosak akarunk lenni, a szekrények különböző mélységűek legyenek. Hiszen a vállfás résznek kell csupán a 60cm mélység, a polcosnak elegendő 40-45cm, mert úgysem látunk jól be a mélyükre.

Kis gardrob szobában követendő ötlet a szemmagasságban körbefutó vállfa tartó rúd (lent). 

Closet
http://www.houzz.com/photos/traditional/closet/p/8


Az alsó és felső szekrényelem lehet 45cm mély, nem baj ha a vállfa kissé beljebb lóg a térbe.
Függőlegesen minimum 105cm távolságot kell hagyni a szekrényelemek között. Ebben a magasságban elférnek a férfi ingek, öltönyök, a blúzok, a kosztümök és a szoknyák.
Ha alatta a fiókos rész magassága 80cm akkor a teteje 185cm, ami fölött még elérjük a hajtogatós ruhák tárolására alkalmas polcokat. 

Cool closet idea. Attach rods to side of A cheap bookshelf @ DIY Home Ideas
http://my-house-my-home.com//?p=14970
Jó ötlet a fenti 2 soros vállfatartó rudas megoldást is.
A polcokat lehetett volna, -a fiókoknál szokásos - sínre szereltetni. Így a polcokat is, mint a fiókokat ki lehetne húzni. Könnyebben átlátható lenne, mi van rajtuk.http://www.google.hu/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&docid=0bwHa anyagi kereteink megengedik, ma már lehetőségünk van jobbnál jobb rozsdamentes szerelvények beszerzésére. 
Ezt lehetne akár luxus kategóriaként is minősíteni, mert vállfával, polccal, fiókkal minden megoldható. 
De azért mutatok belőlük ízelítőt, mivel ezek szebbek, kényelmesebbek és sokszor praktikusabbak is, mint a hagyományos megoldások. Bővebben olvashatsz róluk itt: http://agf.freewb.hu/gardrob-kiegeszitok


"Ruhalift" a fenti, nehezen elérhető szekrényrészek kihasználására. Egy mozdulattal, félkézzel lehajtható. Nem kell létra, hogy elérjük.
closet idea
http://www.flickr.com/photos/42072247@N07/3900951875/in/photostream


Kihúzható nadrágtartók. Könnyen kezelhető. Jól áttekinthető.


Kihúzható vállfatartórúd. Kisebb mélységű szekrényekbe, amikor nincs meg a 60cm-es mélység, akkor ha csak egymás mögé tudjuk beakasztani a ruhákat.

Kihúzható, könnyen áttekinthető fémrácsos polcok. Különböző méretekben kaphatók.Kihúzható öv- és sáltartó.A sarkok kihasználása forgópolccal. Könnyen kezelhető, helytakarékos.
Legyezőszerűen kihajtható tartórudak nadrágok, sálak tárolására alkalmas.Érdekes ez a falra szerelhető rugós csizmatartó csipesz.Olcsó, lemásolható, ötletek:
Helytakarékos házilag is kivitelezhető nadrágtartó vállfa.


Cute idea
http://www.flickr.com/photos/jmbudka/44Görgős mobil állvány
Cipőtartót lehet készíteni PVC csövekből. Kamasz gyerekünk akár magának is elkészítheti.


shoe storage
http://www.buzzfeed.com/peggy/52-totally-feasible-ways-to-organize-your-entire-h?sub=1717274_513428


Hulladékból! Nikecell stukkóra vannak állítva a körömcipők a tükör fölött. Ugye, milyen pofonegyszerű ötlet? Nem akartam hinni a szememnek.Vigyázat könnyen törik!

Az egyszerű fém, vagy fa polctartó keret olcsó, mégis elegáns megoldás. A kellemes esztétikai élményhez nem hiányzik a teljes szekrényrendszer. Megtakarítható a hátfal, az oldalfal, az ajtók.Closet space
http://www.flickr.com/photos/neilanddina/5440448472/in/photostream


Ó most látom csak, hogy elszaladt az idő. Ideje abbahagynom a blogozást.  Megyek átselejtezem a ruhatáram. Csoportosítgatom, dobozokba raknom stb. Tengernyi a dolgom. Mindjárt itt a húsvét.


1Shoe storage
http://www.architecturaldigest.com/celebrity-homes/2012/nate-berkus-manhattan-apartment-before-after-renovation-slideshowNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése