2014. december 8., hétfő

EGY HANGLEMEZBOLT ÉS KÁVÉZÓ TERVEZÉSÉNEK TÖRTÉNETE / 8.





Hanglemezbolt és kávézó / 8.



A roncskocsmás design törölve. Megtudtuk, hogy a készülő kávézó mellett lévő autóbusz végállomást, belátható időn belül elhelyezik. Így oka fogyottá vált az autóbuszroncs a kávézóban.

Különben is van egy sokkal biztosabb pont, amihez a dizájnnal kapcsolódhatunk: a zene és a hangszerek.


 
í

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


EGY KIS KITÉRŐ:

Ha most azon csodálkozol: miért rágódunk ennyit egy témán? Miért térünk ismételten újra meg újra vissza a stíluskiválasztáshoz? 

Egyik oka:

- nincs előre kitűzve a kivitelezés befejezésének várható időpontja. Így ráérünk, és mivel a legjobbat szeretnénk, mindig jönnek az újabbnál-újabb ötletek.

Másik oka: 

- a laikus ügyfelek közül azok, akik nagyon befolyásolni szeretnék azt, ami majd megvalósul, eleinte nehezen tudják definiálni az elképzeléseiket. De ahogy elmélyülünk a tervezésben, egyre jobban körvonalazódnak az elvárásaik. Jártasságot szereznek a stílusjegyek útvesztőiben. Lassan pontosítani tudják, hogy mit akarnak a létesítménnyel elérni. Szóval közösen bejárunk egy utat, amely kapcsán tágulnak az ismereteik, finomodik az ízlésük. Előfordulhat hogy ha a végeredményt a kezdetek kezdetén javaslom, ellenállásba ütközik. Az árakról alkotott elképzelésük is e folyamat kapcsán formálódik. Szóval, ha nem bízzák teljes egészében rám a kialakítást, tapasztalataim szerint ez az út elkerülhetetlen.

Csak akkor nem ennyire hosszadalmas:
- ha a megrendelő a belsőépítészet iránt kifejezetten érdeklődő személy és csupán megerősítésre van szüksége, a döntéseihez.

- Vagy ha a lakberendező személyisége annyira szuggesztív (vagy agresszívnak is mondhatnám), hogy a megrendelő egyből elhiszi, hogy azért kell mindent úgy csinálni ahogy  kéri, mert ő mondta. Ha valamit nem úgy tesz, akkor nyugodtan érezheti magát teljesen hülyének vagy dilettánsnak.

Szóval, ha valaki tapintatos és meg akar felelni a tulajdonos elvárásainak, - nem a tulajdonostól várja el hogy Ő alkalmazkodjon, - az bizony dolgozni fog mint én.....és nem is keveset!
 



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 



Tehát  visszatérve a témánkhoz most már véglegesen a hangszeres RETRO stílus mellett döntünk.



http://www.custommade.com/one-of-a-kind-tables/by/jameshlittle

Találtam egy csomó inspiráló képet, ebben témakörben. Lehetne például hangszereket asztallábként használni.


http://media-cache-ak0.pinimg.com/originals/88/c4/5c/88c45cd43999c34da0abc38e3b0e5ccc.jpg
Ezek a piszoár és WC-s megoldások is jópofák. Vagy lehetne gitárokból hangulatvilágítást csinálni!


Sajnos, bármennyire is szeretnék ihletet meríteni ezekből, (tájékozódva a hangszerek áráról), rá kell jöjjek, ezek bizony túlságosan drágák nekünk. Pedig örülnénk, bármilyen hibás, használhatatlan hangszernek. (Kértem már segítséget a facebook-os ismerőseimtől, adtunk föl apró hirdetést, használt hangszerkereskedésekben tájékozódtunk, de sajnos nagyon kevésre bukkantunk.)




https://www.etsy.com/listing/122196093/double-diamond-cassette-tape-coffee?utm_source=Pinterest&utm_medium=Internal&utm_campaign=Merch

De nem adom fel, amennyiben ez véglegesen így marad, asztalos munkával és festéssel pótolhatjuk a hiányt. Például ez a magnókazetta formájú asztal kiviteleztethető lesz.


https://play.google.com/store/music/artist?id=Aoxq3iz645k55co23w4khahhmxy&feature=search_result









 http://feedproxy.google.com/~r/imgfave/popular/~3/tMqe21UzmZU/3757676


A zongora mintával is sok helyen, el lehet játszani, csak nem szabad vele túlzásokba esni.





http://www.etsy.com/listing/90158558/guitar-case-coffee-table-distressed

Aztán itt vannak az olcsóbb megoldások, mint egy kotta, egy lemezborító, hangszertok stb. felhasználása.




http://missmustardseed.com/2010/01/sheet-music-side-table/









Hogy mindnyájunk fejében összeálljon a kép, készítettem egy hangulat montázst, a már megrendelt padlólapunkkal és a letöltött fotókkal. Egyértelműen körvonalazódik, hogy valami ilyesmit szeretnénk.








Folytatom.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése