2015. január 9., péntek

EGY HANGLEMEZBOLT ÉS KÁVÉZÓ TERVEZÉSÉNEK TÖRTÉNETE / 11








Hanglemezbolt és kávézó / 11.


Tartozom egy vallomással, amiket eddig leírtam időben régebben történtek. A történet elbeszélésében, most érkeztünk el a valóságos időbe. Ezután csak olyan ütemben tudok majd írni, ahogyan a dolgok a valóságban megtörténnek.

Ott hagytam abba, hogy nem tudom mi lesz a hanglemezbolt neve?
Nos már ki van választva: VINYL CAFÉ
A megnyitás várható időpontja pedig: 2015 június.
A cím: Debrecen Külső Vásártér 3.


Minta a pácszínek kiválasztásához


Örömmel tudatom, hogy várhatóan felpörögnek a események. Az asztalos el kezdte a kivitelezést. Közelebbről nem ismerem a munkáját, tehát kíváncsian várom a bemutatkozását. A beltéri ajtók vázlatos tervét megtekintve készített egy mintadarabot. Közös egyeztetésen véglegesítettük a kiviteli tervet.



Beltéri ajtó terv


Amíg ő dolgozik az ajtókon én újra előveszem a kávézó kiszolgálópultjával kapcsolatos terveimet. Ideje itt is véglegesíteni, pontosítani a részleteket.
Az alsó és a felső szekrényelemek közé üveghátfalat képzelek el, mögötte képpel, felirattal.

 

A pincérek számára készülő lengőajtókat kávéscsésze formájú áttöréssel tervezem. Ezt csinosabban, majd valós méretben fogom megrajzolni, ha ide érünk a gyártás során.






A hátsó-, személyzeti bejárat fehér műanyag ajtaja sajnos eléggé frekventált helyen áll. El fogom takartatni egy ajtóposzterrel. Meg is találtam egy kávécsésze mintájút.






Közben elkészültek és a helyükre kerültek a beltéri ajtók.

Nagyon tetszik az asztalos a munkája és hozzáállása. Látszik, hogy kihívás neki a feladat. Igyekszik maradéktalanul megfelelni az elvárásoknak. (Jó érzés, ha a kivitelező is lelkesedik a munkáért. Ha valamit örömmel végzünk az tükröződik a végeredményen.)





fogantyú

fogantyú

Annyira jól mutat, hogy a bútorok pácszínét is az ajtók szürkés színére pácoltatom majd.



A piszkos edényátadót rozsdamentes anyaggal fogom burkoltatni. Így könnyebb lesz a tisztán tartása.




A kiszolgálópult felőli oldalára pedig ajtót tetetek, hogy a piszkos edény látványa ne csúfítsa az összképet. Az ajtólap üvegből lesz kávéscsésze fotóval díszítve.

 


Érzem, hogy a bárpult így még kiforratlan, unalmas. Pedig ez a rész megkívánja a dekorálást.



Az az ötletem támadt, hogy a tetejét zongora billentyűkkel fogom díszíttetni (elemenként kifaragtatom, mint ahogy a valódi zongoránál van) és üveglappal le fogjuk fedni, s a széleit fém élvédővel záratom le. A homloklapjára a kottákat nem akarom csak szimplán festeni, - mert ezt az ötletet már ellőttem a mosdóban,-  hanem térben megmozgatom.










Az 1- 2cm vastag hússal rendelkező hangjegyek fémből vagy színes plexiből készülnek majd, melyeken át lesz fűzve az acélhuzalból készülő kottavonal. A megvilágításán még gondolkozom. (Szeretném, ha a színes hangjegyek világítanának.)






A pultanyagok kiválasztásakor is fogom használni a színeket, a pirosat, kéket. Ugyanez a színesség fog visszaköszönni a székekben, de erről majd a következő bejegyzésben írok.










Folytatom.




2 megjegyzés:

  1. Nagyon szépen alakul..... tuti elmegyünk élőben is megnézni, ha kész lesz.
    üdv.
    Kati+Bodza

    VálaszTörlés