2013. szeptember 7., szombat

GYÖNYÖRKÖDJÜNK/ 5. KONYHA ÉS KERT MILLIÓ ÜVEGGYÖNGYÖKBŐLA művész 5 év alatt egy egész konyhát készített el, millió üveggyöngyből.
Azt hihetnénk, hogy tudjuk, hogy mit jelent a türelem, de igazából az amerikai művész, Liza Lou mutatta meg, hogy mi is az aprólékos munka valójában. Az első nagyszabású alkotása, egy konyha volt. 5 év alatt készítette el (1991-1996).
Életnagyságú konyha mása ez, mely millió üveggyöngyből készült. Liza az apró gyöngyöket egyesével csipesszel elhelyezve, hozta létre a csodálatos mozaik felületet minden egyes darabját: a falakat, az újságokat, a zacskó chipset.
1999-ben új projektbe kezdett, ahol több mint harmincmillió gyöngyöt használt fel! Belőlük többek között 250.000  fűszálat, mellette piknik asztalt készített. 2013-ban mutatta be ezt az úgynevezett Color Field projectet, a Museum of Contemporary Art San Diego-ban. A Color Field a füves Dél-Afrika előtti tisztelgést jelent, ahol Liza jelenleg él.
A művész azt mondja, hogy munkáját, a hagyományos afrikai gyöngy mesterségek ihlették, amelyek még mindig életben tartják, a helyi kultúrát. Forrás: Boder Panda

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése