2013. szeptember 22., vasárnap

HELYISÉGEK: A WC


 A mellékhelyiség sem mellékes!  Ötletek a WC-k berendezéséhez. (Először régebbi munkáimból mutatok néhányat.)Sokszor a WC és a bidé a fürdőszobában van. Szeparálása épített térelválasztóval megoldhatod (gipszkartonból, Ytongból). Itt a válaszfal 2db négyzetes nyílással van áttörve, és spotokkal díszítve. A fürdőszobában lévő WC-t a padlólapokkal is elhatárolhatod. A véletlenszerűen elhelyezettnek tűnő 10x10-es csempékre hívom fel a fegyelmed.


 A WC-t és bidét, két oldalt L alakú könyöklőkkel elválaszthatod, a kézmosótól.

Ha kicsi a mellékhelyiség, jól jön az üvegmosdó légies könnyedsége és nagy tükör. A dekorcsempét is elforgathatod, elvágathatod. A kagylós dekorral rendelkező fali csempéhez mediterrán hangulatú kő mosdó illik. Amit krém színűre festett kovácsoltvas lábszerkezet tart.
Vihetsz bele játékosságot. Itt lépcsőzetes fazettázott tükör és lépcsőzetes színváltás a padlólapon, diagonálba fordított csíkos csempék.
A következőket különböző stílusokból válogattam, hogy találhass neked tetszőt. Remélem lesz közöttük átültethető gondolat is.Egy jól megválasztott plakát, elviheti a semleges helyiséget a kívánt stílusba.A lakás stílusát hozd be a WC-be, még akkor is ha a régies, szedett-vedett, laza, pub-os stílus a kedvenced.Biztos, hogy a WC-t csempézni kell? Már vannak jó minőségű, mosható festékek.


 A régi komód mosdóalátétként is funkcionálhat. Ha szándékosan kopottasra festeted az a néhány vízcsepp nem árthat neki. (Azért a jó minőségű mattlakkos felületkezelést javaslom


 

Ezek az ötletes polcok, a legkisebb WC-ben is elférnek.


 

   

 
www.shockmansion.com

Vannak akik szeretnek elidőzni a mellékhelyiségben. Gondolatébresztőnek nekik, az újságtartó mellé, jól jöhetnek a képzőművészeti alkotásokat a falon.A vidékies stílusnál a  fal védelmét megoldhatod a fa lábazattal.


A fa keretben elhelyezett, barna fali csempe befelé forduló, kuckós hangulatot kelt. Színei visszacsengenek, a mosdótál színvilágában. Ódon, régies házhoz illik.


A hátfalon alkalmazott sötét szürke falfesték kiemeli a formatervezett szaniterek szépségét. A míves élzárású lábazati csempe fából is kivitelezhető.


12-5-bathbig.jpg
http://www.apartmenttherapy.com 
A tapéta barátságossá teszi ezt a helyiséget.

 www.deco-cool.com

Egy kis olvasnivaló soha nem árthat.


http://www.deco-cool.com
Ötletes, ha a tapéta WC papírt ábrázol.www.apartmenttherapy.com

Lehetnek egyben praktikusak és dekoratívak a WC papír gurigák.


 
Amikor minden fehér, a padló fa burkolata, a tónuskontraszt miatt, fókuszpontba helyeződik. A minden fehér csak akkor szép, ha érződik rajta a minőség. Ha kevés pénzből akarod megoldani, inkább dobd fel színekkel.
homedsgn.com 
A nagyvonalúan íves pult, a szappan alakú mosdókagyló, a gyöngyház színű mozaik csempe, az  óriás méretű padlólapok,a fények,  modern eleganciát tükröznek.Szokatlan, meghökkentő a használaton kívüli liftakna felé elhelyezett, üvegpadlós WC.
homedsgn.com 
A mennyezeti grafikákkal és a dísztárgyakkal művészi alkotássá is fejleszthető helyiség.
   Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése